Русия призовала 300 000 души в армията, сред тях бизнесмени и министри

Средната възраст на мобилизираните е 35 години

28.10.2022 | 19:51 Редактор: Петя Кръстева
Русия призовала 300 000 души в армията, сред тях бизнесмени и министри

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу докладва на руския президент Владимир Путин за приключването на частичната мобилизация. След приключване на обучението 82 000 души са изпратени в зоните за военни действия.

"Частичната мобилизация, започнала в Русия на 21 септември, приключи с 300 000 души, призовани в армията. Понастоящем 218 000 души усъвършенстват обучението си в екипажи и формирования. След завършване на обучението си 82 000 души са изпратени в района на специалната военна операция, като повече от 41 000 от тях действат в състава на подразделения", заяви руският министър на отбраната, цитиран от РИА Новости.

"Не се планират нови назначения", подчерта той. Военните служби ще продължат да набират персонал само чрез приемане на доброволци и кандидати по договор.

По-рано радио "Спутник" съобщи, че мобилизираните мъже от Самарска област са започнали да получават допълнително оборудване.

Средната възраст на мобилизираните е 35 години. Сред тях има 1300 представители на изпълнителната власт на различни нива и 27 000 бизнесмени. 13 000 души се включили доброволно в мобилизацията.

Министърът увери, че всички новоприети военнослужещи "ще бъдат снабдени с всички необходими материали, униформи, оборудване и храна в съответствие със стандартите на военнослужещите на договор", пише БГНЕС.

Путин заяви, че основните въпроси в момента са "екипировката, обучението и подготовката" и "всичко, което е свързано с това хората да се чувстват уверени, ако им се наложи да участват в преки бойни действия“. Той също така се съгласи, че на фронтовата линия трябва да се изпращат само обучени и екипирани бойци.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
КРЕМЪЛ- НЕ И ДЕЦАТА
преди 1 година
КРЕМЪЛСКАТА КЛИКА - НЕ И МОБИЛИЗАЦИЯ НА ДЕЦАТА НИ! НА КАДИРОВ СИНОВЕТЕ ИМАТ ПО 7 ЧОВЕКА ТЕЛОХРАНИТЕЛИ, И НЕ ГИ ИЗПРАЩА НА НИКОГА НА БОЙНАТА ЛИНИЯ. Сигнализирай за неуместен коментар